Boloňské špagety
Boloňské špagety vykouzlí na jazyku kulinářský zážitek hodný mlského strávníka. Olej rozehřejeme a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme...
Boloňské špagety vykouzlí na jazyku kulinářský zážitek hodný mlského strávníka. Olej rozehřejeme a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme...
Chuť rajčat se díky sušení stane intenzivnější. Sušená rajčata jezte jen tak nebo je použijte do salátů nebo k těstovinám.
Tiramisu z mascarpone, které se zabydlelo na českých talířích, pochází z Itálie.
A protože chceme, aby naše stránky stále žily, přidáváme sem pár receptů, abyste bříška zaplnili.
Kuřecí na kari koření je pikantní chuťovka. Kari koření existuje v celé řadě variant, v Evropě je nejznámější kari žluté.
Ani v odborné literatuře se o plodech kapary jakožto o delikatese nic nepíše. V potravinářství se hlavně využívají květy a ve zdravotnictví kořen a listy.
Česnek rozmačkáme a smícháme s červenou a pálivou paprikou. Hermelín nakrájíme a hmotou vymažeme. Vložíme kolečko cibule a poloviny oliv. Dáme do sklenice a prokládáme cibulí, feferonkama, olivama, kořením, kapií. Zalijeme olejem a necháme alespoň týden být.
Kdo potřebuje poradit nebo se naopak chce podělit o své znalosti a zkušenosti, vstupte.
Já při vaření používám majoránku, libeček, oregano, petržel a pažitku.